Carlien

Sopraan – In 1996 werd ik lid van Zanggroep Kadans. Omdat mijn broer Michel de dirigent van het koor is, ging ik luisteren naar het allereerste optreden en …. mocht ik me aanmelden als lid. Na een onderbreking van een half jaar vanwege het afronden van een studie ben ik vanaf oktober 1997 ononderbroken en enthousiast lid. De woensdagavond is heilig, al tijdens het inzingen begin ik meestal te gapen en vervolgens, al zingend, valt de vermoeidheid van de dag van me af en voel ik me weer fit, heerlijke avonden.

Marcel

Bas – Een gruwelijke hekel had ik als kind aan koren, elke Kerst en Pasen, als eerst mijn zus, dan mijn broer en voor de nachtmis mijn moeder de deur uit gingen. Mijn zangleven ben ik dan ook in mijn eentje met  gitaar begonnen. Toen onze oudste naar (de vrije) school ging, zijn we voor het sociale leven toegetreden tot Kadans. Ik schoorvoetend omdat Francien er alleen bij mocht als ze een man meebracht. Inmiddels, 20 jaar later, hou ik echt van koorzang, bij Kadans maar ook soms projectmatig bij andere gezelschappen. Naast wandelen en beeldhouwen is het ideaal om te ontspannen. Mannen kom er bij, ook voor de gezellige nazit in de kroeg 😉

Karin

Sopraan   –    Als kind was ik lid van een kinderkoor. We zongen Dikkertje Dap en Ik heb een tante en een oom die wonen in een eikeboom. Wat was dat leuk! Daarna zijn er jaren voorbij gegaan, tot ik in 2011 bij Kadans kwam, waarin ik vergeten was hoe fijn het is om in een koor te zingen. Het is voor mij een flow-ervaring als we zó met elkaar samen zingen dat ik mijn eigen stem niet meer kan onderscheiden van de anderen. Daarom wil ik onze repetities en  uitvoeringen niet meer missen!

Anita

Sopraan –

“Music was my first love and it will be my last”

Als peutertje was ik helemaal into the music, kroop zowat in de pick-up, dansend op mijn kleine voetjes van links naar rechts, de haartjes kletsnat van het zweet. Dat bewegen op muziek, in alle vormen en maten, is er nooit meer uitgegaan, bij het koor soms wel lastig voor de lady’s die achter mij staan ?. “Wir setzen uns…”

Elies

Alt –

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

Ik sluit me helemaal aan bij deze tekst van Ramses Shaffy … vooral omdat hij het zingen op de eerste plaats zet.

Henk

Bas –

Maril

Sopraan – Ik heb jarenlang klassieke zangles gevolgd. Daarna ben ik me gaan specialiseren in Jiddische muziek en heb les gehad van joodse zangeressen, waaronder de bekende Amerikaans-joodse Theresa Tova, die mij leerde de dramatiek van de liederen over te brengen. Vervolgens solo gezongen in een klezmerband. Verder ook met het project Boddie meegedaan, een muziektheaterproductie met ‘lichaamsmuziek’ van onze dirigent. Hij haalde me over om na het overlijden van mijn man bij Kadans te komen. Dat was liefde op het eerste gezicht. De sfeer en de mensen zijn daarbij voor mij mede bepalend.

Francien

Twintig jaar geleden kwamen Marcel en ik, ouders van 2 Vrije School-kinderen, bij Kadans, met de bedoeling andere ouders te leren kennen. Ik ben nooit meer weg gegaan en heb ondertussen veel bijgeleerd. Ik vind het vooral leuk omdat we zo’n verschillende liederen zingen. Hoogtepunten: de jaarlijkse korendag van Vrije Scholen, de bezoekjes aan ons bevriende koor in het Westerwald, en Kerst op het Erf bij de Corisbergboerderij. Onlangs hebben we zelfs twee keer opgetreden in de Heerlense schouwburg. Kadans is een fijne, gezellige groep en ik hoop dat ik nog lang kan blijven.

U misschien?

Wel interesse, je bent zelfs een badkamer-Pavarotti, maar hebt geen koorervaring?

Je weet niet of je sopraan, alt, tenor of bas bent?

Maakt niet uit, kom gewoon eens gezellig meedoen, onze dirigent ontdekt dat wel. En er ligt altijd een reserveklapper voor je klaar.

We repeteren iedere woensdag van 20.00-22.00 uur, op de Vrije School, Molenberg Heerlen behalve in de schoolvakanties.

Wiesje

Sopraan – in 2004 was er een Vrije Scholen-korendag in Heerlen, een jaarlijkse feestelijke bijeenkomst van koren, ooit ontstaan uit ouderinitiatieven. Ik was nog geen lid van Kadans, kende wel de school, de dirigent en de meeste mensen. Mijn actie die dag bestond uit afwassen en opruimen in de keuken en natuurlijk luisteren. Ondanks het lidmaatschap van een oratoriumkoor en in die tijd veel andere bezigheden, heb ik me direct aangemeld. Het repertoire, de koorklank én de stemming onderling, het was geweldig. Juist het onderscheid tussen beide koren is zo mooi. Elke week een feestje, zingen bij Kadans!

Marleen

Alt

Karin

Sopraan – 14 Jaar geleden stapte ik van een ander koor over naar Kadans, omdat ik ipv 2xp.maand liever iedere week wilde oefenen. Ik vond het direct heel gezellig en was onder de indruk van de klank van het koor. Al jaren zing ik ook bij de H.O.V. en vindt het leuk om in toch wel twee heel verschillende koren te zingen. De betrokkenheid onder de leden van Kadans vind ik fijn en komt de sfeer ten goede. Heel leuke bijkomstigheid is dat ik in Kadans mijn lieve vriend heb gevonden.

Annemie

Alt – Drie jaar geleden ging ik, overgehaald door een koorlid, eens luisteren naar een repetitie van Kadans. Sindsdien kom ik elke woensdagavond met veel plezier naar de repetitie.
Kadans bestaat uit een groep lieve hartelijke betrokken mensen die de liefde voor de koormuziek delen. Ik hoop hier nog vele jaren bij te mogen horen.

Piet

Tenor –

Ik ben Piet,

je ziet mij niet,

maar je kunt me wel horen,

ik zit bij de tenoren.

Geert

Bas –

Zingen doe ik altijd, ik zou niet zonder kunnen.

U ?

De eerste maand is op proef en betaal je dus geen contributie.

Oh … en als je niet weet of je kunt zingen? Dat blijkt vaak heel erg mee te vallen, zeker wanneer je ‘gedragen wordt’ binnen je eigen stemgroep.

Verras jezelf. Je kunt gerust en ook onaangemeld komen binnenwippen. En neem je als vrouw een man mee, dan krijg je uiteraard bonuspunten 😉

 

 

Günther

Tenor –

Al meer als 20 jaar ben ik ouder en vrijwilliger op de zorgboerderij “Hoeve Corisberg”. Ieder jaar met “Kerst op het Erf” was er een optreden van koor Kadans. Ieder jaar dacht ik: dat zou ook iets voor mij zijn. Nu ben ik inmiddels al 3 jaar lid van het koor, en het bevalt me prima. Leuke mensen, fijne samenzang. Ik hoop dat ik nog lang mee kan zingen met Kadans.

Yvonne

Alt –  Na mijn hele leven bij koren te hebben gezongen ben ik na een rustpauze van 1 jaar, neer gestreken in het warme nest van Kadans. Elke week kom ik met ontzettend veel plezier zingen. Het valt echter niet mee om in het repertoire te kruipen van dit koor, dat al meer dan 20 jaar een traditie heeft opgebouwd, want ik wil gewoon alles mee kunnen zingen. Maar het is een fijne groep mensen waarin ik mij van begin af aan zeer welkom heb gevoeld en samen moet dat zeker lukken!

José

Sopraan –

 

 

 

 

 

 

 

Frederik

Tenor –

Zingen is één van de dingen die ik al sinds lange tijd graag doe.
Het “samen zingen” begon op de middelbare school tijdens de muziekles en ik ben sindsdien al lid geweest van verschillende koren.
Kadans past perfect in dit plaatje; zeker omwille van het diverse repertoire.

Annalies

Alt –

Onderstaand gedicht (niet van mijzelf) zegt alles wat muziek/ zingen voor mij betekent.

Muziek brengt mensen samen,
Muziek geeft mensen hoop,
Muziek bevrijdt de tranen,
Muziek laat verdriet de vrije loop.
Muziek helpt mensen rouwen,
Muziek kan bruggen bouwen,
Zij uit, als woorden falen,
haar gevoel in alle talen.

 

Susanne

Alt – Hoe het koor begon. Mijn jongens zaten op de Vrije School en moesten telkens vanuit Duitsland gebracht worden. Een jaar voor Kadans oefenden we vaak ‘s morgens vroeg met de muzieklerares de V.S.-liedjes van de kinderen. Dat riep bij mij aangename jeugdherinneringen op. Daarom ontstond het idee een schoolouderkoor te beginnen. De daaropvolgende periode heb ik veel ouders zien wegvluchten als ik weer kwam met mijn vraag of ze wilden meedoen. Maar het lukte. Alleen wilde de schooljuf het niet doen en daarom besloot Tiny om Michel te vragen. Zo gezegd zo gedaan en nu moet ik al 25 jaar iedere woensdag gaan zingen 😉

Lisette

Alt – Vanaf de eerste repetitie bij Kadans ben ik blijven komen en ik ben nu al 13 jaar lid. Leuke gemoedelijke sfeer. Een sociaal koor met respect voor allen. Het repertoire is gevarieerd en uitdagend en dit wordt door een vriendelijke en creatieve dirigent aangeleerd. Hij is ook een zeer goede pianist, wat wil je nog meer. Hoogtepunten zijn de optredens en we hebben ook een echte  bonte avond. We hebben allen inbreng in de gang van zaken. Echter ik heb een streepje voor: als bestuurslid en penningmeester houd ik de financiën in de gaten. ?

Erica

Sopraan – 15 Jaar geleden kwam ik (lerares Engels en gids) via een vriendin uit een ander ensemble bij Kadans. Na een korte “time out”, waarbij ik én het koor, het samen zingen én de leden miste, ben ik terug gekomen … en niet meer weggegaan. Kadans past bij me, qua repertoire, ongedwongen sfeer, het nastreven van een goed resultaat,  de prettige interactie met en aanwij-‘zingen‘ van onze dirigent, de verrassende uitvoeringen, de jubileumconcerten, bonte avonden, optredens met de professionele groep van Esther Apituley en Hans Dagelet en Kerst op de Corisberghoeve.

Stefan

Bas –

“Hoi, een begeleidende tekst hoeft bij mij niet hoor.”

Bas

Haha, dat zou mijn naam kunnen zijn. Ik kies er echter voor om hier niet met naam en foto vermeld te worden.

Wat niet wegneemt dat ik wel degelijk een bas van vlees en bloed ben en waarachtig en met plezier meezing bij Kadans.

Marlene

Alt –

zingen, musiceren, van jongs af aan vitamientjes voor mijn ziel. Het koor Kadans past bij me, de mensen, de sfeer, het repertoire. Ben wel vaak niet aanwezig op de repetities, eerst door werk en nu, gepensioneerd, veel op weg met de camper, dus ik ben vooral Christmas-singer met veel plezier!

Frans

Tenor –

Franc

Tenor –

“Ik kwam in 2007 bij Kadans. Voor die tijd had ik nooit gezongen, maar groeide ik wel op met een moeder die al haar hele leven in koren zong. Min of meer bij toeval kwam ik met Kadans in aanraking toen ze optraden op de school van mijn dochters, en toen dacht ik: “Dat wil ik ook kunnen”. Het bleek een heel laagdrempelig koor waarin je gemakkelijk wordt opgenomen. Het leuke is dat het repertoire heel breed is: klassiek, jazz en populair, er zit altijd wel iets van je gading bij.

Sien

Sopraan – Hoi, Ik ben Sien. Ik heb een zoon Ruby, al oud genoeg om voor zichzelf te zorgen. Dus heb ik tijd voor mijn vele passies, zoals lezen, hoelahoepen , sporten, dansen, creatief bezig zijn, wandelen, klussen, gamen en nog veel meer. (Teveel om op te noemen) Maar mijn grootste passie is toch wel zingen en muziek maken. En daarvoor is voor mijn gevoel Kadans the Place to be …

 

Jo

Bas – Ik  ben natuurlijk van alles en nog wat: echtgenoot, vader, opa, gepensioneerd hogeschool-docent en, sinds mijn vijftigste, zanger. Het heeft lang geduurd voor ik in de gaten kreeg dat zingen mij veel oplevert, en dat ik het kan. Zingen is voor mij inspanning, uitdaging en vooral ontspanning. Vanaf mijn 50e zing ik in koren, en vanaf mijn vijfenvijftigste heb ik zangles.  Op advies van mijn zanglerares ben ik sinds jan. ’17  lid van Kadans. Ik zocht een koor dat een gevarieerd repertoire en een ontspannen presentatie heeft maar wel gaat voor kwaliteit.

Monique

Sopraan –

 

 

 

 

 

 

 

Nellie

Sopraan – Ik zing al vanaf mijn achtste levensjaar en het is mijn lust en mijn leven. Ik kan me niet voorstellen om niet bij ’n koor te horen. Kadans is geweldig, goede sfeer, respect naar elkaar toe en een prima muzikaal niveau. Verder heb ik al ruim 20 jaar mijn Praktijk voor Complementaire Gezondheidszorg in Kerkrade. Ik verheug me nog steeds om ’s morgens weer aan de slag te mogen gaan. En dan ben ik nog de trotse Oma van 3 kleinkinderen, dus geen tijd voor verveling of achter de geraniums te zitten.

Jolein

Sopraan –

Monique

Alt –  In corona-tijd heb ik me aangemeld en ik heb pas een paar live repetities meegemaakt bij Kadans. Ik voel nu al dat ik me daar thuis ga voelen.

Eerder heb ik gezongen in koor Amarayllis in Venlo. De sfeer bij Kadans is even ongedwongen en toch ook serieus, we willen tijdens een optreden wél iets moois neerzetten. Zingen is voor mij erg ontspannend en ik geniet van de samenzang. Het repertoire spreekt me aan en is gevarieerd.