Carlien

Alt – In 1996 werd ik lid van Zanggroep Kadans. Omdat mijn broer Michel de dirigent van het koor is, ging ik luisteren naar het eerste optreden van het net opgerichte koor en …. mocht ik me aanmelden als lid. Na een onderbreking van een half jaar vanwege het afronden van een studie ben ik vanaf oktober 1997 ononderbroken en enthousiast lid. De woensdagavond is heilig, al tijdens het inzingen begin ik meestal te gapen en vervolgens, al zingend, valt de vermoeidheid van de dag van me af en voel ik me weer fit, heerlijke avonden.

Karin

Sopraan   –    Als kind ben ik lid geweest van een kinderkoor, we zongen Dikkertje Dap en Ik heb een tante en een oom die wonen in een eikeboom. Wat was dat leuk! Daarna zijn er jaren voorbijgegaan, tot in 2011 toen ik Kadans leerde kennen, dat ik vergeten was hoe fijn het is om in een koor te zingen. Het is voor mij een flow-ervaring als we zó met elkaar samen zingen dat ik mijn eigen stem niet meer kan onderscheiden van de anderen. Daarom wil ik de repetities op woensdagavond, en ook onze uitvoeringen, niet meer missen!

Anita

Sopraan –  “Music was my first love and it will be my last”

Als peutertje was ik helemaal into the music, kroop zowat in de pick-up, dansend op mijn kleine voetjes van links naar rechts, de haartjes kletsnat van het zweet. Dat bewegen op muziek, in alle vormen en maten, is er nooit meer uitgegaan, bij het koor soms wel lastig voor de lady’s die achter mij staan 🙂. “Wir setzen uns…”

Isabel

Sopraan – Ik maakte kennis met Kadans toen het koor mijn vriendin Erica toezong op haar verjaardagsfeestje. Dat vond ik heel bijzonder. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen  mij werd gevraagd eens een repetitie bij te wonen. Ik had nog nooit echt gezongen, behalve dan tijdens het koken. De eerste zes repetities zong ik als alt, maar de mezzo sopraan is toch beter voor me weggelegd. Het is heerlijk om te zingen en alles is te leren. Het voornaamste is dat je er plezier in hebt en dat is bij dit koor geen enkel probleem.

Elies

Alt –

Henk

Bas –

Maril

Sopraan – Ik heb jarenlang klassieke zanglessen gevolgd op de muziekschool. Daarna ben ik me gaan specialiseren in Jiddische muziek en heb les gehad van joodse zangeressen, waaronder workshops van de bekende Amerikaans-joodse Theresa Tova, die mij leerde de dramatiek van de liederen over te brengen. Vervolgens solo gezongen in een klezmerband. Verder ook met het project Boddie meegedaan, een muziektheaterproductie met ‘lichaamsmuziek’ van onze dirigent. Hij haalde me over om na het overlijden van mijn man bij Kadans te komen. Dat was liefde op het eerste gezicht. De sfeer en de mensen zijn daarbij voor mij mede bepalend.

Francien

Twintig jaar geleden kwamen Marcel en ik, ouders van 2 Vrije School-kinderen, bij Kadans, met de bedoeling andere ouders te leren kennen. Ik ben nooit meer weg gegaan en heb ondertussen veel bijgeleerd. Ik vind het vooral leuk omdat we zo’n verschillende liederen zingen. Hoogtepunten: de jaarlijkse korendag van Vrije Scholen, de bezoekjes aan ons bevriende koor in het Westerwald, en Kerst op het Erf bij de Corisbergboerderij. Onlangs hebben we zelfs twee keer opgetreden in de Heerlense schouwburg. Kadans is een fijne, gezellige groep en ik hoop dat ik nog lang kan blijven.

Jan

Bas –  Na vijftig jaar ben ik weer in Suriname geweest. Opnieuw op het podium gestaan in de kerk waar ik als lagere school kind heb gezongen. Dat bijzondere gevoel van zingen kwam weer helemaal terug.
In 2011 ben ik gevraagd om bij Kadans te komen zingen. Ik kon geen noot lezen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het klikte en sindsdien heb ik zelden een repetitie of optreden gemist. Het samen zingen, het opgaan in de groep, geeft me nog steeds kippenvel!

Marcel

Bas – Een godsgruwelijke hekel had ik als kind aan koren. Elke Kerst en Pasen was het raak, als eerst mijn zus, dan mijn broer en voor de nachtmis nog eens mijn moeder de deur uit ging. Mijn zangleven ben ik dan ook in mijn eentje met  gitaar begonnen. Toen onze oudste naar (de vrije) school ging zijn we voor het sociale leven toegetreden tot Kadans. Ik schoorvoetend omdat Francien er alleen bij mocht als ze een man meebracht. Inmiddels, 20 jaar later, hou ik echt van koorzang, bij Kadans maar ook soms projectmatig bij andere gezelschappen. Naast wandelen en beeldhouwen is het ideaal om te ontspannen. Mannen kom er bij, ook voor de gezellige nazit in de kroeg 😉

Marleen

Alt

Karin

Sopraan – 14 Jaar geleden stapte ik van een ander koor over naar Kadans, omdat ik ipv 2xp.maand liever iedere week wilde oefenen. Ik vond het direct heel gezellig en was onder de indruk van de klank van het koor. Al jaren zing ik ook bij de H.O.V. en vindt het leuk om in toch wel twee heel verschillende koren te zingen. De betrokkenheid onder de leden van Kadans vind ik fijn en komt de sfeer ten goede. Heel leuke bijkomstigheid is dat ik in Kadans mijn lieve vriend heb gevonden.

Annemie

Alt – Drie jaar geleden ging ik, overgehaald door een koorlid, eens luisteren naar een repetitie van Kadans. Sindsdien kom ik elke woensdagavond met veel plezier naar de repetitie.
Kadans bestaat uit een groep lieve hartelijke betrokken mensen die de liefde voor de koormuziek delen. Ik hoop hier nog vele jaren bij te mogen horen.

Piet

Tenor –

Geert

Bas –

Annalies

Alt –

Susanne

Alt –

Wilma

Sopraan –

Lisette

Alt – Vanaf de eerste repetitie bij Kadans ben ik blijven komen en ik ben nu al 13 jaar lid. Leuke gemoedelijke sfeer. Een sociaal koor met respect voor allen. Het repertoire is gevarieerd en uitdagend en dit wordt door een vriendelijke en creatieve dirigent aangeleerd. Hij is ook een zeer goede pianist, wat wil je nog meer. Hoogtepunten zijn de optredens en we hebben ook een echte  bonte avond. We hebben allen inbreng in de gang van zaken. Echter ik heb een streepje voor: als bestuurslid en penningmeester houd ik de financiën in de gaten. 😉

Erica

Sopraan – 15 Jaar geleden kwam ik (lerares Engels en gids) via een vriendin uit een ander ensemble bij Kadans. Na een korte “time out”, waarbij ik én het koor, het samen zingen én de leden miste, ben ik terug gekomen … en niet meer weggegaan. Kadans past bij me, qua repertoire, ongedwongen sfeer, het nastreven van een goed resultaat,  de prettige interactie met en aanwij-‘zingen‘ van onze dirigent, de verrassende uitvoeringen, de jubileumconcerten, bonte avonden, optredens met de professionele groep van Esther Apituley en Hans Dagelet en Kerst op de Corisberghoeve.

Frans

Tenor –

Franc

Tenor –

Jij misschien?

Heb je geen koorervaring? Weet je niet of je sopraan, alt, tenor of bas bent?

Maakt niet uit, kom gewoon eens meedoen, dan ontdekken we dat wel.

Woensdag van 20.00-22.00 uur, op de Vrije School, Molenberg Heerlen.

Marlene

Alt –

José

Sopraan –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ineke

Sopraan – Sinds enkele jaren heb ik gelukkig weer tijd om met muziek bezig te zijn, zowel luisteren als zingen: Heerlijk! en wat dat zingen betreft: extra leuk in een koor als Kadans met zoveel variatie in muziek en zoveel leuke medezangers/zangeressen. Inmiddels zit ik ook in het bestuur en ben daar verantwoordelijk voor het bewaken van de privacy, zoals in de inmiddels bekende AVG aangegeven.

Nellie

Ik zing al vanaf mijn achtste levensjaar en het is mijn lust en mijn leven. Ik kan me niet voorstellen om niet bij ’n koor te horen. Kadans is geweldig, goede sfeer, respect naar elkaar toe en een prima muzikaal niveau. Verder heb ik al ruim 20 jaar mijn Praktijk voor Complementaire Gezondheidszorg in Kerkrade. Ik verheug me nog steeds om ’s morgens weer aan de slag te mogen gaan. En dan ben ik nog de trotse Oma van 3 kleinkinderen, dus geen tijd voor verveling of achter de geraniums te zitten.

Wiesje

Sopraan –

Jo

Bas – Ik  ben natuurlijk van alles en nog wat: echtgenoot, vader, opa, gepensioneerd hogeschool-docent en, sinds mijn vijftigste, zanger. Het heeft lang geduurd voor ik in de gaten kreeg dat zingen mij veel oplevert, en dat ik het kan. Zingen is voor mij inspanning, uitdaging en vooral ontspanning. Vanaf mijn 50e zing ik in koren, en vanaf mijn vijfenvijftigste heb ik zangles.  Op advies van mijn zanglerares ben ik sinds jan. ’17  lid van Kadans. Ik zocht een koor dat een gevarieerd repertoire en een ontspannen presentatie heeft maar wel gaat voor kwaliteit.

Stefan

Bas –

“Een begeleidende tekst hoeft bij mij niet.”

Piet 2

Tenor –

Miryam

Alt –

Ruud

Bas –

André

Tenor –

 

 

 

 

Carla

Sopraan –

Yvonne

Alt –  Na mijn hele leven bij koren te hebben gezongen ben ik na een rustpauze van 1 jaar, nu alweer bijna 2 jaar geleden, neer gestreken in het warme nest van Kadans. Elke week kom ik met ontzettend veel plezier zingen. Het valt echter niet mee om in het repertoire te kruipen van dit koor, dat al meer dan 20 jaar een traditie heeft opgebouwd, want ik wil gewoon alles mee kunnen zingen. Maar het is een fijne groep mensen waarin ik mij van begin af aan zeer welkom heb gevoeld en samen moet dat zeker lukken!

Günther

Alt –

U ?

U kunt vrijblijvend, ook onaangemeld, komen uitproberen. Er ligt altijd een reserveklapper klaar.

Sien

Sopraan – Hoi, Ik ben Sien, 42 jaar. Ik heb een zoon Ruby, al oud genoeg om voor zichzelf te zorgen. Dus heb ik tijd voor mijn vele passies, zoals lezen, hoelahoepen , sporten, dansen, creatief bezig zijn, wandelen, klussen, gamen en nog veel meer. (Teveel om op te noemen) Maar mijn grootste passie is toch wel zingen en muziek maken. En daarvoor is voor mijn gevoel Kadans the Place to be …

 

 

 

 

Frederik

Tenor –