Zie ook ‘Michel Erens’ op:       youtube      


 

Michel Erens   

pianist  – koordirigent   –   componist/arrangeur

Geboren:    1957  –  Valkenburg aan de Geul

Na zijn afstuderen aan het Conservatorium in Maastricht  (piano klassiek, 1983) heeft Michel Erens laten zien dat hij in veel facetten van de muziek over gedegen vaardigheden beschikt en een originele grote muzikaliteit bezit.

Naast zijn eigen pianolespraktijk is Michel jarenlang actief geweest als pianist/begeleider van solisten in zowel het klassieke als lichte genre en heeft hij ruime pianistische ervaring opgedaan in de danswereld (moderne dans, ballet en euritmie)  o.a. op de dansacademie Brabant en diverse Vrije Scholen en balletscholen in de regio.

In ’99 richtte hij muziektheatergroep ‘Boddie’ op, waarvoor hij de muziek schreef en waarbij het menselijk lichaam op de meest veelzijdige manier als muziekinstrument geëxploreerd en ingezet werd. Met subsidie van de Provincie, het FAK en het P.B.-Cultuurfonds trad de groep in vele Limburgse zalen op inclusief het theater aan het Vrijthof.

Verder maakte hij deel uit van het vocaal -ensemble “Christobaldi” dat hoofdzakelijk Comedian Harmonist-repertoire bracht, gaf hij koor-zangles op de Hogeschool Zuid, afdeling Logopedie en schreef hij diverse composities voor piano. Een bundel met vier quatre-mains stukken werd uitgegeven.

Daarnaast is hij al jaren actief in de koorwereld, als dirigent, repetitor en pianistbegeleider bij o.a. het Pancratiuskoor Heerlen, ‘de Cantory’ Heerlen, gemengd koor Orpheus Nuth, Chorale 2000 Valkenburg en mannenkoren uit Kerkrade, Waubach, Sweikhuizen en Brunssum.

Onze koorzangers kennen Michel als een bevlogen en inspirerende verschijning die zijn koor met een goede mix van humor en ernst tot grote hoogte weet te kneden.

 

Michel aan het werk tijdens een ontspannen koorontmoeting met het koor van Meinborn (Dl.) in hoeve Corisberg